Antalyan matkavinkit: Düden Waterfalls

Hey,

Syyskuun lopussa vietin muutaman päivän Turkissa lomaillen. Reissu oli pitkästä aikaa oikea ’löhöilyloma’, jos ei kesän yhden päivän pyörähdystä Valenciassa lasketa.

Turkki oli matkakohteena melko uusi tuttavuus. Olen käynyt Istanbulissa muutama vuosi sitten, mutta ns. Turkin Riviera oli minulle ennestään tuntematon. Ainoana mieleen tuli joku Nelosella pyörinyt matkaopasohjelma, jossa Alanyaan raijataan suomalaisia junttieinareita. Turistisuomihelvetti Alanya oli siis heti mustalla listalla, mutta Turkin Rivieran suurin kaupunki Antalya houkutteli sen historian ja kauniin Välimerellisen rannikkomaiseman takia. Ja kaupunki oli upea! Antalyassa voi yhdistää kulttuuria, nähtävyyksiä ja rantalomailua yhteen pakettiin.

Ainoa minulle ’pakollinen’ nähtävyys oli Düdenin vesiputoukset, joita on kaksi saman joen varrella. Ne sijaitsevat noin 20 minuutin taksimatkan päässä Antalyan keskustasta (n. 7e). Me menimme ensimmäiselle eli ylemmälle vesiputoukselle heti aamupäivästä. Sisämaassa sijaitseva putous on luonnonpuiston yhteydessä, jossa voi ihastella sademetsämaista luontoa ja jotain minulle tuntemattomia lintueläimiä.IMG_8148IMG_8149En ehtinyt puistoa sen koomin ihastella, kun rynnin vesiputouksille täyttä häkää! Se oli huikea kuten kuvista näkee. Vesi oli ihanan kirkasta eikä sen kohina ollut hermoja raastavaa. Mikään ei siis ärsyttänyt siellä. Vesiputouksen sisään pystyi myös halutessaan kiivetä ja ihastella maisemaa sieltä käsin.IMG_8150IMG_8153IMG_8154Ihastelun (ja 200 uuden kuvan) jälkeen ajelimme toiselle vesiputoukselle, joka laskee suoraan mereen. Se ei ollut niin ahaa-elämys, koska paras näkymä putoukseen oli suoraan mereltä. Kuvassa näkyvä laiva on yksi turistiristeilijä alus. Noita matkoja järjestetään suoraan Antalyan vanhan kaupungin satamasta.IMG_8156Ehdottomasti suosittelen käymään ainakin sisämaassa olevassa Dudemin vesiputouksella ihastelemassa luontoa sekä hengittämässä ihanaa kosteaa ilmaa !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s