Mestaus somessa

fullsizeoutput_11b5

Heräsin perjantaina varsinaiseen paskamyrskyyn, joka sittemmin muutti muotoaan paskataifuuniksi. Julkkispiireissä kuohui ja kunnolla, eikä tämä ole ensimmäinen kerta. Ne jotka seuraavat iltalehtien viihdesivuja tietävätkin, että nyt oli taas meneillään suuremman luokan julkkissota nimittäin Cheyenne Järvinen vs Missit. Juttu kolahti, koska olenhan oman elämäni Miss Suomi 2017 ja tunnen/tiedän osan tämän vuoden semifinalisteista.

Minulle on se ja sama tuleeko julkisuuteen salarakkaana, rakkaana, missinä vai isona tissinä, koska jokaisella julkkiksella on halunsa olla julkkis. En tunne jutun osapuolia enkä ketään heistä sen kummemmin ihaile, mutta olen silti pöyristynyt tästä armottomasta lynkkauksesta ja kiusaamisesta, mitä median valokeilassa olevat naiset harrastavat julkisesti. Onhan Cheyenne kärkäs ja haluaa selvästi nostattaa tietoisesti kohuja, mikä ehkä onkin hänen tehtävänsä yhteiskunnassamme. Mutta miksi nainen on naiselle susi?

fullsizeoutput_11b9fullsizeoutput_11b7

Tässä ollaan paskataifuunin silmässä. Somessa postailu on oikeasti vaativaa puuhaa, oli sitten julkkis tai tavis. Siinä helposti mestaa itsensä Facebook-, Instagram- ja Snapchat seuraajiensa edessä, jos heittää jotain suutuspäissään tai ’’huumorilla’’. Muutaman sekunnin mietintätauko ennen enterin painamista on suotavaa. Maailma on täynnä mielensäpahoittajia ja pilkunnussioita, ettei kukaan ole turvassa ilkeiltä kommenteilta tai piikittelyltä.

Kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä pitää piikitellä ja älähtää? Joskus on parempi pysyä ihan hiljaa, ettei tarvitse sitten jälkeenpäin pyydellä anteeksi. Tietysti on hyvä pyytää anteeksi, jos on sössinyt. Somekiusaaminen ei ole kuitenkaan koskaan hyväksyttävää, etenkin kun esimerkkiä antavat pikkutyttöjen ihailemat esikuvat. Olen siinä samaa mieltä Cheyennen kanssa, että missit voisivat tehdä enemmän pyyteetöntä hyvää. Jotkut sitä tekevätkin, mutta I want more! Eikö se ole juuri missin tehtävä lähettää hyvää energiaa ja saada ihmiset hymyilemään. Jos olisin Miss Suomi, voisin hengailla vapaa-ajalla vanhustentaloilla höpöttelemässä pappojen ja mammojen kanssa kultaisesta kuuskytluvusta.

Uskon tämän taifuunin antaneen monelle pienen ravistelun somekäyttäytymisessä. Ja hei muuten, pakko paljastaa, että tämän vuoden semifinalisteissa on yksi aivan järjettömän ihana hyväntekijätyttö, jonka toivon todella pääsevän pitkälle kisassa! Hänen tyylisiä upeita mimmejä me tarvitaan tuomaan sitä hyvää energiaa kaikille suomalaisille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: